Biscaya I

I mitten av juli åkte jag iväg och seglade Biscaya. Resan började med att jag åkte tåg till Stockholm, spenderade en eftermiddag, kväll och natt hos mina släktingar för att sedan bli skjutsad till Arlanda klockan fyra på morgonen. Där mötte jag upp Caroline som jag träffat på resans förträff och klickat med. Ett par timmar efter vi träffats kom vi överens om att det var en bra idé att åka till Skottland ett par dagar tidigare för att hinna med lite turistande innan seglingen började. Sagt och gjort – där satt vi nu, tidig morgon, lagom trötta och förväntansfulla.

Efter en flygresa där jag sov den mesta av tiden anlände vi, pratade med en annan deltagare som vi kände igen från förträffen och åkte in till Edinburgh och letade upp vandrarhemmet vi hade bestämt oss för att bo på. Första dagen blev ganska luddig, var seg och det var tråkigt väder. Åkte från underbart sommarväder till 15 grader och regn. På kvällen hade vi pratat med en annan tjej som skulle med på seglingen och var i Edinburgh. Hon bodde hos sin kompis och han skulle ut på pub och se finalmatchen i fotbolls-VM. Vi tyckte det lät kul och fick därför vår första upplevelse av brittisk pubkultur. Möjligtvis var det extra mycket drickande en kväll som denna, men när varje kille kommer med tre-fyra stora öl eller en hel bringare med öl som han tömmer själv på en relativt kort stund känns det inte riktigt som de ställen jag varit på i Sverige. Spanien vann matchen och på promenaden tillbaka till vandrarhemmet gick vi förbi en pub där spanjorerna höll till. Segern firades högljutt och de halvblockerade gatan och köra tjurrusning med de bilar som körde förbi, bilarna var tvugna att köra genom en spansk flagga de viftade med.

Dag numero dos var vi på guidad tur i Edinburgh med en väldigt bra guide. Efteråt gick vi upp till ett berg i utkanten av stan där man hade underbar utsikt. På kvällen mötte vi upp lite fler människor som skulle med på seglingen.

Dag numero tres mötte vi upp ännu mer folk kring lunch, köpte tågbiljetter och lullade runt på stan tillsammans. Allting verkade lovande! De flesta hade varit med på förträffen i april och vissa hade jag haft kontakt med under våren, och skåningarna hade träffats en kväll uppe i Helsingborg och grillat. Alltså var det inte helt nya folk, och jag hade redan koll på att de var nice människor!

Tågresan påbörjades och spenderades tillsammans med kortlekar. Blev introducerad till Casino, som senare blev the kortspel under hela resan. Resan tog oss först till Glasgow, och efter en runda på Burger King förde ett annat tåg oss mot Oban, där Biscaya låg. Scouter klarar svårigheter och kan även kommunicera med skottar för att få reda på vart vi ska, lade vi märke till. Biscaya anlände vi till runt tio på kvällen och där träffade jag mina fina kamrater som jag skulle vara i samma vakt som. Max, Erik och Christian hette medlemmarna i den utmärkta Skansen-vakten, som vi kallades eftersom vi sov i den delen av båten som heter Skansen.

Här tar berättelsen slut för ikväll. För intresserade läsare fortsätter den vid ett senare tillfälle. Bild med tandborste – tagen på Biscaya under en väldigt trevlig kväll. Max fin fotograf.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s