akkurat.

Vet inte varför jag blir så tagen, varför jag rusade upp till datorn för att leta information så fort jag fick reda på att det hänt. Jag har bott i staden i två månader, gått på de gator där jag nu ser förstörelsen. Ett gym som ligger nära regeringsbyggnaderna var det gym där tjejerna jag delade lägenhet med tränade.

Efter kontakt med mina Oslo-kompisar – är allt okej? – vet jag att alla jag känner där mår bra. Lägenheten jag bodde i ligger 800-900 meter från bombplatsen. Andra sidan Karl Johan, men fönster hade ändå spruckit längs gatan.

Läser blogginlägg författad av en av överlevarna från ön. Sett på nyhetsrapporteringar där de pratade om att ungdomarna gått igenom det verkliga helvetet. Behöva fly för sina liv, i många fall välja mellan att rädda sig själv eller försöka hjälpa andra. Se både ens bästa vänner och människor man bara träffat några dagar bli skjutna.

Timmarna efter handlade diskussionerna om vilken islamistisk organisation som gjort detta. Som tur är – om man får säga så – var det inte denna grupp som behövde få sämre rykte än de redan har. Det var den andra änden på skalan. Extremist som extremist, det kvittar om du är blond eller inte. Öppenhet och respekt är lösningen på allt. En människa är en människa, det kvittar var du kommer från.

Läsvärt inlägg: http://rodeo.net/lisamagnusson/2011/07/24/fatta-karleken/

Advertisements

One thought on “akkurat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s