tick tick tick away

Avskedsfest för före detta house manager, en bar av snö uppbyggd ute på lägerområdet. Eld, levande ljus. Gluhwein, amarillo, öl, cider, vin. Dans ute i snön. Fint.

Nästa dygn: ledig dag. Skidåkning i pudersnö, vi sitter på toppen av backen och äter lunch, vi ser en lavin, vi tänker “oj, coolt!”, vi tänker “oj, den ser ut att komma rakt mot oss” vi säger “vad ska vi göra?” vi skriker “ruuuuuuuuun!” och springer mot närmsta trädsamling och grabbar tag i granens grenar. Håller oss fast i varandra och tanken som går genom mitt huvud är “Well, at least I’m dying with you guys”. Ser ansiktsuttrycken på Pol och Sean och vet att de är lika rädda som mig. Allting blir vitt, vi ser ingenting. Sen slutar det. Det var ingen stor lavin. Efter någon minut lägger sig snön och vi kan se våra saker som vi lämnat kvar ute på backen. Resten av lunchen som rullat nerför halva backen. Stavarna som stod upp men nu ligger ner. Den öppna ryggsäcken som nu är fylld med snö. Det centimetertjocka lagret med snö som ligger på skidorna.

“That was intense!”

Sen åker jag och Pol till den närliggande staden och handlar de sista julklapparna, äter varma kastanjer, dricker gluhwein och äppelpunsch. Åker till den andra lite mindre staden och möter upp de sju andra som vi ska gå på mexikansk restaurang tillsammans med. Dricker mojito. Beställer in en och en halv liter Long Island Ice Tea som jag delar med Pol. Äter fajitas med kyckling och svamp.

Är så glad.

Så glad.

Advertisements

One thought on “tick tick tick away

  1. Cheeeesez vilken grej Nette! Galet laskigt men anda… coolt, pa nagot vis? Ar det okej att tycka det? Haha.

    Sa himla glad att du verkar trivas igen! Vet att du kommer ha 10 helt javla fantastiska manader. Saknar dig masssoooooor! God jul, kara dotter! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s