#3

Klockan är strax före sex. Sådär! Äntligen! Arbetsdag avklarad. Inte drog jag iväg tidigt hemifrån i morse utan snoozade ett bra tag och började 9.30, det senaste vi får börja i vår flextid.

Går tjugominuterspromenaden hem, uppför trappor till fjärde våningen – det tar kortare tid än att åka hiss – och sätter nyckeln i dörren. Möts av en yrvaken Mr P som ojar sig över att han stängde av alarmet och inte har diskat eller lagat mat. Springer runt med energi och bli kallad duracell-kanin och you’re talking too fast!

När huvudet hänger med och hunnit vakna gillar den planen på att gå ut till någon bar och äta. Säger välj ett ställe du har velat visa mig! och vi går på restaurang som ligger bredvid en teater och äter asgoda revben och klyftpotatis och tjeckiskt bröd med kummin i (alltid kummin i tjeckiskt bröd!). Dricker vin och spelar kort (stress!) där vinnaren får välja vilken efterrätt vi ska ta. Fast jag förlorar och fuskar och bestämmer att vi beställer in både glassen och triple chocolate cheesecake, som senare visar sig att inte alls vara lika god och chokladig som den låter.

Och nej, smset jag fick på eftermiddagen var inte lugnande. Men man behöver inte bara gå ut för att fira, ibland är det minst lika bra att gå ut för att bli på bättre humör 🙂

Advertisements

One thought on “#3

  1. Men guuud vad underbart mysigt allt låter!

    MVH

    Avundsjuk kompis (som faktiskt precis ska iväg på date, fin inspiration att läsa om dig och Pavel då ja!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s