#12

Hur är det med kärleken? Jag har bara antagit att allt är precis så fint och underbart och härligt som du skriver på bloggen, är det så? 😀

skriver Mikaela, och jag vill bara säga

Självklart inte!

Det finns dåliga dagar, det finns irritation, det finns ledsenhet, det finns halvbråk och rusande ut ur lägenhet på promenad för att samla tankar.

Det där sista är det mest jag som står för. Eller ja, endast jag. Konflikthantering på topp, hehe.

Men jag fungerar bättre efter att jag varit iväg en stund. Om jag stannar är jag rädd för att jag kommer säga dåliga, arga saker som alltid finns kvar, och jag vill inte säga saker som alltid finns kvar.

Ibland är jag asrädd, för

[insert ursäkt om att jag kommer dragandes med föräldrarelationer, men de har spelat en stor roll i mitt liv och jag tror att de spelar roll för hur jag hanterar olika situationer idag]

jag växte upp i ett hem med mycket bråk, och det eskalerade under de sista åren och de minnena jag har av ett föräldraförhållande är att det gäller att passa sig, för minsta lilla irritation leder oftast till fullskaligt bråk. Och därför är jag dålig på konflikter, för jag kan inte skilja på små, hälsosamma konflikter som handlar om att sätta upp gränser för att den andra personen ska förstå var man står i olika frågor, och de stora, skrämmande, förstörande bråken jag upplevt med mina föräldrar. Som sårar på djupet, och aldrig kan bli fullt reparerade.

Jag har liksom ingen gräns. För mig är det allt eller inget. Och jag vill inte ha allt i mitt förhållande, därför ger jag mig ut på gatorna om jag känner att en konfrontation är på väg.

Och det är inte alltid så jädra bra. Man måste kunna prata om dåliga saker, saker man stör sig på, utan att vara rädd. Och den rädslan har inte på något vis alls med min pojkvän att göra, det är mina spöken och mina rädslor.

Min bild av ett bra förhållande har alltid varit lugnet, att inte ha irritationen och bråken. Men jag börjar sakta sakta – kanske för sakta  – inse att det faktiskt är helt normalt med sådana saker. Att bilden man ser av andras relationer inte täcker allt. Det är bara svårt att inse det, när de relationerna jag beundrar alltid visar vänlighet mot varandra. Men jag tror, och hoppas, att de också har dåliga dagar, att de också irriterar sönder sig på den andra personen emellanåt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s