#23

Hej och välkomna! Vad kul att ni rest ända till Brno för att komma och hälsa på! Ni kan ställa av skorna här. Tjeckien är likadant som Sverige – inga skor inomhus. Bara tofflor. IKEAs inneskor finns i varje tjeckiskt hem, och de är inte sena med att erbjuda dig att ta på dem. Golvvärme? Tyvärr inte.

Vi börjar med att kika in i köket där ni kan se vår gasspis + gasugn. Det är inte alls så läskigt som jag trodde först, och inga gasexplosioner eller bortglömda lågor har skett. Dörren till vår balkong finns här också – lite kallt just nu, särskilt när den alltid ligger i skugga.

DSC07324

Då rör vi oss vidare till vårt rum som ligger vägg i vägg med köket. Som jag berättade tidigare tog det ett tag innan det såg ut som det gör idag, men nu trivs vi mycket bra. Här är pojkväns gitarr och ukulele (som rättstavningsprogrammet vill ändra till kukeliku), och här är vår säng som egentligen är två ihopputtade enkelsängar. Den ena är runt 5-10 cm högre än den andra, så vi sover alltid tillsammans på en av dem och använder den andra för att inte ramla av. Väldigt nära och mysigt, förutom när en av oss försöker tränga ut den andra i sömnen.

DSC07325

Här är pojkväns gitarr och ukulele igen, tillsammans med kartan från alla äventyr i Schweiz. Lätt min favoritdel av rummet. Om ni känner för att röka vattenpipa på balkongen kan vi använda min som jag fick i 21-årspresent förra hösten.DSC07326

Badrum med badkar, handfat och tvättmaskin

DSC07327

Och den tjeckiska uppfinningen att man ska ha toaletten i ett separat rum.

DSC07328

Har ni lagt märke till alla de små färgglada lapparna? Det är tjeckiska och svenska ord. Till exempel heter spis sporák på tjeckiska, tandborste zubní kartaček och kniv núž.

Kul att ni kom, vad vill ni göra nu?

Advertisements

2 thoughts on “#23

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s